Coneix que són els abdominals hipopresius

Els abdominals hipopresius són una combinació de postures que es fan per exercitar la musculatura abdominal. L’objectiu d’aquest exercici és que la paret abdominal estigui més ferma de forma permanent, és a dir, sense haver d’estar pendent de fer la contracció, aconseguint la reducció del perímetre abdominal i que es mantinguin en millor posició els òrgans interns.

Aquests exercicis es poden realitzar de peu, assegut o estirats.

El principi en el que es basen és en crear un buit a la caixa toràcica al espirar tot l’aire dels pulmons, provocant així, que l’abdomen es reculli i la musculatura faci força cap endins.

Inicialment es recomana aprendre el mètode amb un monitor format en aquesta dinàmica per entendre bé els moviments i centrar les postures que a cadascun li resultin més còmodes.

  • S’acostuma a recomanar un període de 3 mesos d’entrenament en el que es fan els exercicis cada dia durant 20 minuts.
  • Passat aquest temps ja s’haurà adquirit cert to muscular, així que tota la paret abdominal estarà més contreta durant tot el dia, sense que s’estigui fent pròpiament l’exercici.
  • Després dels 3 mesos es pot fer una pauta de manteniment, que sol ser la de realitzar els exercicis unes 2-3 vegades per setmana durant 20 minuts.

El millor moment del dia per fer els abdominals hipopresius és en dejú al matí, ja que al estar en dejú es pot incidir més a treballar aquesta zona.

Hi ha molts professionals que recomanen aquests exercicis perquè apart de reduir perímetre de cintura, també es reforça el sòl pèlvic i es prevé la caiguda dels òrgans interns, sobretot en dones després del part.

Published by