Crossfit, tendència furor

En el món del fitness hi ha aquells que prefereixen un entrenament més relaxat i pacífic i que volen exercitar-se a gran intensitat, suar la samarreta, desenvolupar força i massa muscular. Per a aquests últims, una nova tendència ha arribat i es denomina Cross Fit.

El Cross Fit és el programa de condicionament físic que generalment s’usa en acadèmies de policies o entre els militars, encara que molts esportistes ja ha sabut aprofitar el que el Cross Fit pot oferir.

Aquest programa de condicionament inclou diverses tècniques i és apte per a homes i dones, per a qualsevol esport i per a totes les edats.

El Cross Fit fa ús de l’entrenament funcional, per tant considera al cos una unitat, un tot que ha de exercitar-se en conjunt. Durant l’exercitació no s’utilitzen màquines, s’intenta desenvolupar la força i el to muscular al mateix temps que es pretén incrementar la funcionalitat dels músculs per repetir els moviments en la vida real, sense patir lesions.

Totes aquestes característiques han convertit al Cross Fit com el sistema d’entrenament escollit per els marines, els esquadrons militars, els bombers, els escaladors de muntanya i fins als esportistes de combat.

Cross Fit és un programa de condicionament físic, però a més de mantenir i desenvolupar les aptituds del cos, permet incrementar la resistència cardiovascular i muscular, afavoreix l’equilibri, crema calories, millora l’agilitat, la precisió i la coordinació, així com desenvolupa la força , la potència, la velocitat i la flexibilitat.

El Cross Fit és un programa ideal per als que volen mantenir l’estat físic sense disposar de molt de temps, ja que en pocs minuts unes 3 vegades per setmana pots conservar els teus aptituds intactes.

Aquest tipus d’entrenament combina exercicis de powerlifting amb aeròbics, pel que resulta una combinació excel·lent perquè homes i dones de totes les edats compleixin amb els seus objectius de perdre pes, tonificar, relaxar tensions, mantenir-se en forma, desenvolupar força muscular o potenciar el acompliment com a esportista.

Published by